Sign Up | Log In

Притисак на Српску и Тужилаштво БиХ

БАЊА ЛУКА - Изношење непотврђених информација у федералним медијима о скором подизању оптужница против мене и неколико особа из Српске јесте покушај стварања климе против Српске и врста притиска на Тужилаштво БиХ. Ово је јуче у Бањој Луци изјавио премијер РС Милорад Додик и додао да је штета РС нанесена јер је послана лоша слика о њој и позвао је Тужилаштво БиХ да подигне оптужницу против њега, ако има елемената. - Тако би нам дали могућност да се бранимо од спекулација - рекао је Додик. Он је додао да није спреман да се повинује, да попусти на неким политичким питањима и да прихвати злоупотребу институција. - Што се тиче цијелог тог случаја, видљива је политичка улога Тужилаштва БиХ, те мијешање странаца у тај случај као врста притиска на РС и на мене лично - рекао је Додик. Ж. До.

Окружно тужилаштво у Требињу годинама истражује пријаву полиције

Пријава против Алијагића четири године у ладици

Први извјештај поднесен у мају 2005. године против Салиха Алијагића, Милана Врчевића и Миленка Дуганџића, а други против вјештака Божидара Николића и Раде Ратковића у августу исте године. Пријаве од тада у ладици тужиоца Браћа Алијагић тужили РС и Требиње због имовине која им је током рата одузета из браварског погона у Требињу. Пресудом одређено да се Алијагићима на име одштете исплати 1,2 милиона КМ Салих Алијагић починио кривично дјело фалсификовање или уништавање пословних књига и кривично дјело давање лажног исказа. У току парнице употребљавао неистините пословне исправе и прикривао стварно пословање, утврдила полиција

Нисам одговоран за блокаду рачуна општине Котор Варош. Ово је свјесно урађено да би се изнудила помоћ Владе РС, коју прошла гарнитура и ја нисмо имали. Раденко Чупић, бивши начелник општине Котор Варош

Милорад Додик о оптужници против њега

Прес конференција послије сједнице Владе

Дисциплинска комисија СИПА

Лујић није присуствовао саслушању Лукача

БАЊА ЛУКА - Пред Дисциплинском комисијом Агенци је за ис тра ге и за шти ту БиХ (СИПА) саслушаван је помо ћни ка ди ре кто ра СИ ПА Драган Лукач, након што је ди ре ктор аген ци је Мир ко Лујић покренуо процедуру утврђивања одговорности због наводне злоупотребе положаја и нарушавања угледа СИПА. Пор тпа рол СИ ПА Жељка Кујунyија рекла је да Лујић не при сус тву је Лу ка че вом са слу шању и да Ко ми си ју чине два државна службеника, два службеника полиције и пред сје дник Ко ми си је, преноси Срна. Замјеник директора СИПА Сеад Лисак рекао је да ће саслушање дуго трајати, јер ће Лукач приложити 147 доказа у своју корист.
8 7 6 5 3 2 1 0

NOTE: Many features on the Young Web site require Javascript and cookies. You can enable both via your browser's preference settings.

©2013 Young - Privacy Policy - Terms of Service..